Immofinanz a adus 46 de milioane de euro în logistică înainte de a preda proiectele către fondul de investiţii american Blackstone

Ziarul Financiar 04.02.2016
Trei companii care se aflau în portofoliul dezvoltatorului imo­biliar Immofinanz – Log Center Braşov, Log Center Sibiu şi Almera New Capital Investment - au primit în luna decembrie infuzii cumulate de capital de circa 46 milioane de euro, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Co­merţului (ONRC).
 
Recent, Immofinanz a vândut portofoliul său logistic către Blackstone, „pachetul“ incluzând şi trei proiecte logistice finalizate din România, dar şi proiecte în dezvoltare din Bucureşti şi Ploieşti.
 
„Această măsură de conso­lidare a capitalului a reprezentat o etapă de pregătire pentru vânzarea companiilor“, au răspuns reprezentanţii Immo­finanz, fără a da detalii despre ce active controlează prin inter­mediul acestor companii.
 
Anul trecut, compania Almera New Capital Investment a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş un proiect pentru a lega centrul logistic aflat în comuna Remetea de Drumul Naţional 6.