Trei start-up-uri româneşti, selectate în acceleratorul RICAP

Autor: Oana Stupinean 05.02.2016
Trei start-up-uri locale au fost acceptate în incubatorul de afaceri al RICAP (Programul de Asistenţă în Comercializarea Inovării din România) şi vor beneficia de un program intens de consultanţă pe zona de dezvoltare şi atragere de investiţii, iar la finalul acestuia va fi organizat un eveniment în care vor fi invitaţi investitori.
 
Cele trei start-up-uri acceptate în incubatorul de afaceri sunt Catwalk15, o aplicaţie de mobil care ajută utilizatorii să ceară şi să ofere sfaturi în materie de fashion, PARKING PLUS, o aplicaţie care furnizează soluţii pentru parcări inteligente, şi Snapit!, o cameră foto minusculă care poate fi ataşată pe orice tip de ochelari.
 
De asemenea, alţi 15 antreprenori locali au fost selectaţi pentru programul RICAP Academy şi vor avea posibilitatea de a învăţa strategii de comercializare, de promo­vare de la un român şi un american, ambii cu experienţă vastă pentru seg­mentul de business şi tehnologie. Cei 15 antreprenori selectaţi pentru RICAP Academy au dezvoltat tehnologii in domenii precum ITC, cleantech, energy şi medical.
 
Programul se adresează antre­pre­norilor români care au dezvoltat până în prezent un produs cu elemente inovative şi care au nevoie de sesiuni de mentorat pentru a-i verifica validitatea pe piaţă şi pentru a găsi investitori care să-l comercializeze în afara României.
 
RICAP este un proiect realizat de Centrul Român pentru Inovaţie în Dez­volt­are Locală şi Larta Institute (Los An­geles, SUA), implementat cu spri­jinul Gea Strategy & Consulting şi finan­­ţat de Romanian-American Foun­dation.