Două tinere au câştigat 35.000 de lei pentru că au livrat dragoste scrisă de mână în ţară şi în străinătate

Autor: Alina-Elena Vasiliu 07.02.2016

Cristina Dobrescu (29 de ani) şi Loredana Munteanu (27 de ani) sunt două antreprenoare care au făcut din scrisul de mână o afacere de 35.000 de lei anul trecut. Tinerele primesc de la clienţi mesajele lor pentru persoane dragi, le scriu caligrafic şi le expediază destinatarilor, sub umbrela conceptului “Livrez Dragoste”, administrat de S.C. Arta nu muşcă PR&Events S.R.L., firmă înfiinţată în 2012, prin care realizează diferite alte proiecte.

“Ideea a apărut la finele lui 2013, de la o fotografie postată pe contul personal de Facebook, cu comentariul că mi-ar plăcea să livrez scrisori într-o zi. Eram lângă o bicicletă cu coş vintage. Ulterior, am discutat cu Cristina şi ne-am dat seama că ar fi o provocare, dar şi un potenţial în România să lansăm un concept axat pe caligrafie şi scrisori, mai ales în vremuri dominate de mesaje virtuale”, povesteşte Loredana Munteanu.

Investiţia iniţială a fost de 1.500 de euro, bani pe care i-au folosit la realizarea site-ului, la şedinţa foto pentru produse, câteva achiziţii şi promovare. La doi de ani de la înfiinţare, tinerele au avut un rezultat de peste 35.000 de lei, iar pentru 2016 estimează o creştere de 40% a cifrei de afaceri. Logistica afacerii lor presupune diverse tipuri de hârtie, în funcţie de cererea clientului, plicuri, sticle, ceară, sigilii, instrumente de scris, detalii decorative şi ambalaje pentru transport.

Cele două fete au făcut cursuri de caligrafie, au diversificat oferta şi au ajuns ca, în prezent, să scrie pentru branduri care trimit mesaje partenerilor şi clienţilor. Ocazional, scrisul lor se regăseşte şi pe invitaţii de nuntă. Când cererile sunt prea mari şi au de redactat sute de scrisori într-un timp scurt, apelează la reţeaua lor de 5-7 colaboratori la fel de pricepuţi. Uneori, când cineva nu are inspiraţie, le lasă tinerelor câteva detalii despre scopul mesajului şi persoana căreia i se adresează, iar ele revin cu o propunere personalizată.

Scrisorile iscălite de Cristina Dobrescu şi Loredana Munteanu au depăşit graniţele României şi au fost livrate în Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, Republica Moldova, Belgia, Canada, Austria. Pentru Bucureşti, firma colaborează cu o firmă de curierat pe bicicletă, iar la nivel naţional şi internaţional, cu Fan Courier.

Preţurile serviciilor şi ale produselor sub brandul Livrez Dragoste încep de la 39 de lei, pentru o simplă scrisoare în plic, şi ajung la 520 de lei, pentru cadourile care pot fi ataşate scrisorii: batiste, butoni, cravate, prăjituri sau flori.

“Îmi amintesc de o scrisoare pentru un bebeluş născut de două ore, cu livrare la maternitate. O altă comandă inedită a fost o cerere în căsătorie. Expeditorul a insistat să vină la birou, a scos inelul cu diamante din cutie, mi l-a dat să-l strecor în plic, ca apoi să adăugăm ceara de sigiliu. A fost ciudat, dar un gest frumos”, îşi aminteşte Cristina Dobrescu, una dintre coordonatoarele businessului. De serviciile afacerii Livrez Dragoste au profitat şi personalităţi din România, printre care Andreea Esca, Mircea Badea şi Teo Trandafir, care au primit scrisori din partea admiratorilor.

Printre proiectele tinerelor pentru anul acesta, se numără Cutia poştală călătoare, un concept-caravană prin cele mai mari oraşe, unde localnicii au posibilitatea de a trimite gratuit scrisori. Cele două fete au în plan să organizeze şi un curs de caligrafie pentru copii.