Twitter a închis 125.000 de conturi care promovau terorismul

Ziarul Financiar 06.02.2016

Compania Twitter a lansat această campanie la îndemnul Administraţiei de la Washington, care a cerut reţelelor de socializare online să intensifice acţiunile de combatere a mesajelor de tip terorist.

În ultimele şapte luni, peste 125.000 de conturi care promovau "conţinut terorist", în principal ale unor simpatizanţi ai reţelei fundamentaliste Stat Islamic, au fost închise, a anunţat Twitter.

Reţelele de socializare online au devenit un instrument de recrutare şi radicalizare utilizat de grupuri precum organizaţia teroristă Stat Islamic.

Twitter, cu sediul în oraşul american San Francisco, a anunţat suplimentarea personalului specializat în depistarea conţinutului cu caracter terorist, pentru reducerea "semnificativă" a timpului de reacţie. Experţii Twitter utilizează tehnologie similară cu cea antispam pentru a depista şi suspenda conturile care promovează terorismul.

Administraţia Barack Obama a salutat anunţul platformei de microblogging.

"Avem angajamentul de a lua toate măsurile posibile pentru blocarea activităţilor teroriste, inclusiv în spaţiul cibernetic; salutăm măsurile luate de partenerii privaţi din acest domeniu", a transmis Casa Albă.