Dan Şucu, Mobexpert: „O creştere de sub 15% pe retail ar fi anul acesta o contraperformanţă“

Autor: Corina Mirea 12.02.2016

Omul de afaceri Dan Şucu, cel care controlează grupul Mobexpert, spune că anul acesta se aşteaptă ca vânzările de mobilă şi decoraţiuni (retail) să fie în creştere cu cel puţin 15% faţă de anul 2015, în contextul în care clienţii au acum o putere de cumpărare mai mare ca urmare a unor indicatori care s-au „aliniat“, cum ar fi creşterea salariilor  sau reducerile de TVA din ultimul an.

„Anul trecut am avut o creştere de 12,5% pe zona de retail, pe mobilă şi decoraţiuni. Anul trecut a fost unul foarte bun, în special în ultimele luni. Micşorarea TVA la alimente (apli­ca­tă din primăvara lui 2015 – n. red.) a permis cli­entului să îşi di­recţio­ne­ze economiile că­tre casă, respectiv mo­bilă. Pentru anul 2016, în climatul actual, o creştere de sub 15% ar fi o con­tra­per­for­manţă“, preci­zează Dan Şucu.

Grupul Mobexpert ope­rea­ză o reţea de peste 30 de ma­­gazine şi hipermagazine, fiind cel mai extins retailer local, care are şi un segment de ma­ga­zine de tip outlet şi unul online. Mobexpert este un business integrat, maga­zi­nele fiind sus­ţi­nute de o re­ţea de opt fabrici în Bu­cureşti, Dej, Târgu-Mureş şi Suceava.