Romgaz promite investitorilor dividende de peste un miliard de lei

Autor: Roxana Pricop 16.02.2016

Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător intern de gaze naturale, a încheiat anul 2015 cu un profit net de 1,18 miliarde de lei, în scădere cu 16% faţă de rezultatul raportat anul precedent, care a fost maxim istoric. Compania îşi va suplimenta câştigul net de repartizat acţionarilor, astfel încât randamentul dividendelor urcă la 12%, cel mai mare de la bursă.

Anunţul rezultatelor fi­nan­­ciare pe 2015 alături de decizia companiei de a menţine la peste un mi­liard de lei divden­dele pe care le va distribui în acest an ac­ţionarilor au fost primite favorabil de piaţă. Acţiunile Romgaz s-au apreciat ieri cu 3,2% până la o cotaţie de 24,1 lei/uni­tate, raportând cel mai mare avans din ultimele trei săptămâni. In­di­cele BET, principala referinţă a bur­sei, s-a apreciat cu 1,5%, pe rulaje scăzute.

„Rezultatele au venit în linie cu aşteptările noastre. Noi ne-am aşteptat la un profit net de 1,193 miliarde de lei şi compania a raportat 1,184 mld. lei. Preţul ţintă pentru acţiunile SNG este în jur de 28-29 lei/acţiune, însă vom emite în curând un update. De menţionat dividendul de 2,8 lei/ acţiune şi randamentul dividendului de 12% dacă luăm ultimul preţ de închidere, respectiv cel din şedinţa de vineri”, a spus Dana Mândru, analist la casa de brokeraj Swiss Capital.