Supremia Alba Iulia: Achiziţia companiilor din Danemarca ne aduce un plus de 50% la business

Autor: Mădălina Dediu Panaete 16.02.2016

Levente Bara, general manager şi proprietar al producătorului de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară Supremia Grup, spune că în doi ani businessul pe care îl conduce va ajunge la afaceri de 260 mil. lei (58 mil. euro), cu 50% mai mult decât anul trecut.

Producătorul a cum­părat la finalul anu­lui trecut două com­pa­nii din Dane­mar­ca - Tama­co Trading şi Ta­maco Pak- cu activităţi în seg­mentul de ingre­diente alimentare, res­pectiv al amba­la­jelor, achiziţie care va pune umărul la creş­terea companiei din Alba-Iulia în următorii ani.

„Practic achiziţia com­pa­niilor din Danemarca ne asi­gură con­ti­nuitate la ex­port în ce pri­veşte piaţa scan­di­na­vă şi va genera anul acesta un plus de şapte mi­lioane de euro la cifra de afaceri a companiei,  iar în 2017 va genera în plus o ci­fră de zece milioane de eu­ro. Astfel, la finalul anului 2017 dorim o cifră consoli­da­tă de aproximativ 58 mi­lioa­ne de euro“, a spus Levente Bara, care a pus bazele producătorului care realizează circa 15% din vânzări la export.