Romcab a raportat pentru 2015 un profit de 37 mil. lei la venituri operaţionale de 856 mil. lei. „Ne aşteptăm ca declinul materiilor prime să continue“

Autor: Roxana Pricop 17.02.2016

Producătorul de cabluri Romcab Târgu-Mureş (simbol bursier MCAB), con­tro­lat de Zoltan Prosszer, şi-a multiplicat de 2,3 ori profitul net anul trecut până la aproape 37 mi­lioane de lei, susţinut de scăderea preţului la cupru şi aluminiu, principalele materii prime.

„Unul dintre factorii creşterii profitului anul trecut a fost scăderea preţului la materiile prime în condiţiile în care noi avem semnate con­tractele de livrare la marje fixe, care nu fluctuează în funcţie de cotaţiile internaţionale. Al doilea factor este creşterea semnificativă pe care am raportat-o în ultimul trimestru al anului, comparativ cu celelalte trimestre din 2015, care pentru companie reprezintă cea mai bună perioadă din an“, a spus Zoltan Prosszer, directorul general şi principalul acţionar cu 70% din Romcab.

Veniturile companiei din activitatea ope­ra­ţio­nală au avansat cu 28% până la 856,4 mil. lei. Cheltuielile operaţionale au fost de 788 mil. lei, în urcare cu 26%. Datoriile totale ale com­pa­niei au urcat la 729 milioane de lei, din care cea mai mare pondere este deţinută de datoriile comerciale pe termen scurt (318 mil. lei).