Mădălin Voicu nu poate fi arestat. Deputaţii au respins şi a doua solicitare a DNA

Autor: Cătălina Mănoiu 17.02.2016

Ulterior, deputatul PSD Sorin Iacoban a anunţat oficial în plenul Camerei că cererea de arestare preventivă a deputatului PSD Mădălin Voicu nu a întrunit numărul de voturi necesare, fiind respinsă.

Din cele 261 de voturi valabil exprimate, 103 au fost "pentru" şi 158 "împotriva" solicitării DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Mădălin Voicu, a declarat deputatul Iacoban.

Potrivit procesului verbal încheiat de Comisia de numărare a voturilor, 277 de deputaţi au fost prezenţi, 261 de voturi au fost valabil exprimate şi 5 voturi au fost anulate.

Plenul a respins şi solicitarea DNA de reţinere a deputatului PSD. Mădălin Voicu a refuzat să comenteze votul favorabil pe care l-a primit din partea Camerei Deputaţilor. "Nu vreau să comentez. Vă rog să mă înţelegeţi. Nu voi mai vorbi despre justiţie, în public", a spus Voicu.

Deputaţii votează, la această oră, cererea de reţinere şi arestare a deputatului Nicolae Păun, anchetat în acelaşi dosar, pentru trafic de influenţă, spălare de bani, fals în declaraţii şi deturnare de fonduri.