Austria restricţionează accesul imigranţilor în ţară la 3.200 de sosiri zilnice

Autor: Roxana Maciuca 17.02.2016

Mikl-Leitner a anunţat marţi că vor fi impuse cote zilnice în privinţa numărului de imigranţi care pot pătrunde pe teritoriul ţării, fără însă a preciza valoarea acestor cote.

Aproximativ 1.000 de imigranţi au intrat zilnic în ţară printr-un singur punct de frontieră, Spielfeld, de la graniţa cu Slovenia, principala poartă de intrare a extracomunitarilor în ţară.

"Vor exista cote zilnice şi odată ce vom ajunge la aceste cote vom înceta (să mai primim alţi imigranţi în ţară)", declarase, marţi, Johanna Mikl-Leitner.

Tot marţi, cancelarul austriac Werner Faymann a anunţat că Austria se pregăteşte să introducă verificări la noi puncte de frontieră cu Slovenia şi Italia pentru a anticipa noile rute parcurse de imigranţi în încercarea de a ajunge în vestul şi nordul Europei, pe fondul restricţiilor impuse imigranţilor la frontierele statelor balcanice.

Austria este o ţară de tranzit pentru sute de mii de imigranţii care se îndreaptă spre Germania, unde s-au înregistrat peste un milion de solicitări de azil în cursul anului trecut.