Proprietarul ferestrelor Qfort pariază 20 mil. euro pe imobiliare şi ridică şapte blocuri la Craiova

Autor: Cristina Roşca 18.02.2016
„Ne-am şi apucat să construim şi să vindem apartamente, ca să putem achita un credit.“

 



Ştefan Cherciu, acţionarul ma­joritar şi preşedintele produ­că­to­rului de sisteme de ferestre şi uşi Casa Noastră din Craiova, care co­mer­cia­li­zea­ză brandul Qfort, pariază din nou pe sectorul imobiliar şi ridică un com­plex de şapte blocuri în Craiova.

In­ves­tiţia totală în proiect este de 20 de milioane de euro, din care un sfert este valoa­rea terenului cum­părat încă din 2008.

„Primul bloc l-am finalizat în toam­­na lui 2015, iar acum lucrăm la ur­mătoarele două, cu 64 de aparta­men­te, 68 de locuri de parcare sub­te­ra­nă şi 45 supraterană. Vorbim de un pro­iect de 10.000 mp care va fi gata la finalul lui 2016, însă deja am vândut 85% dintre apartamente“, spune antreprenorul.

Ansamblul rezidenţial Bujo­rului Re­sidence este situat la circa un kilo­metru de centrul Craiovei, iar urmă­toarele două blocuri vor fi începute în toam­nă, ultimele două în 2017, ur­mând a fi finalizate în anul următor.

„Încercăm să ne adaptăm astfel încât fiecare fază să nu ne ia mai mult de un an. La final vom avea 210 apar­ta­mente şi patru spaţii comerciale mici, de 90 mp.“

Banii pentru investiţie au pro­venit din surse proprii, de la clienţi şi de la bancă, spune antreprenorul.  „Terenul l-am cumpărat încă din 2008 printr-un credit care trebuie închis. De aceea ne-am şi apucat să construim şi să vindem, ca să îl putem achita.“