Şeful SIF Banat-Crişana: Intenţionăm să extindem investiţiile în agricultură

Autor: Roxana Pricop 22.02.2016

Bogdan Drăgoi, preşedintele şi directorul general al SIF Banat-Crişana (SIF1), cu active în gestiune de peste 1,7 miliarde de lei, este interesat de investiţii în industrie şi domenii de importanţă strategică, precum energia sau gazele, intenţionând să extindă investiţiile SIF-ului în agricultură.

„SIF1 este orientată către economia reală, industrie şi domenii de importanţă strategică, precum energia sau gazele. De asemenea, intenţionăm să extindem investiţiile în agricultură şi nu ignorăm nici zona de real estate“, a spus pre­şedintele SIF1 într-un interviu acordat ZF.

SIF Banat-Crişana, cea mai mare dintre SIF-uri, a închis anul trecut cu un profit net de 90,6 milioane de lei, calculat pe standardele româneşti de contabilitate. Cele mai mari investiţii din portofoliul SIF1 sunt băncile, cu o pondere de circa 45% din active, potrivit datelor la 30 septembrie 2015. Mai exact, SIF1 deţine un pachet de 0,68% din capitalul băncii austriece Erste Bank, acţionarul BCR, urmează pachetul de 4,43% din capitalul Băncii Transilvania, cea mai profitabilă bancă din sistem în 2015, şi un pachet de 2,12% din capital BRD SocGen, a doua bancă din sistem după valoarea activelor.