Românii de la Forte au demarat construcţia proiectului de birouri The Bridge în valoare de 100 mil. euro. Discuţiile cu BCR pentru închiriere continuă

Autor: Bogdan Alecu 23.02.2016

Consorţiul de investitori imobiliari Forte Partners anunţă începerea lucrărilor de construcţie la proiectul imobiliar The Bridge din zona podului Basarb, investiţia pentru prima fază a complexului de birouri ridicându-se la 60 de milioane euro, respectiv 100 mil. euro după ce şi cea de-a doua clădire a proiectului, care va avea o suprafaţă inchiriabilă ee 21.000 mp, va fi construită. Parcul de afaceri va fi ridicat pe şoseaua Orhideelor 15, pe terenul fostei fabrici de pâine Spicul, în două faze. Prima din ele constă într-o clădire cu două subsoluri, parter şi 10 etaje, cu suprafaţă brută închiriabilă de 36.189 mp.

”Suntem în discuţii cu şase companii mari cu privire la închirierea primei clădiri în acest moment”, a spus Geo Mărgescu. Potrivit unor surse din piaţă BCR este unul din cei şase jucători, după ce dealul dintre BCR şi CA Immo pentru Orhideea Towers a căzut. 

Oferta The Bridge de pe piaţa bucureşteană de birouri vine cu suprafeţe mari de birouri per etaj – 3.000 mp, ce permite consolidarea chiriaşilor pe orizontală-, cât şi a specificaţiilor tehnice ce respectă cele mai riguroase standarde din domeniu. Suprafaţa unui singur nivel permite o densitate de 6,5 mp la un angajat, spre deosebire de 8-10 mp, media din piaţă la ora actuală.  
The Bridge este proiectat luând în calcul ultimele tendinţe la nivel mondial în materie de clădiri ecologice, viitorul centru de afaceri urmând să fie certificat LEED GOLD. Firma care semnează arhitectura proiectului şi totodată se care se ocupă de certificarea LEED este Epstein. Viitori chiriaşi vor beneficia de reduceri importante ale costurilor de mentenaţă datorită investiţiei dezvoltatorului în sisteme performante care scad consumul de energie termică şi electrică. Livrarea primei faze a proiectului este prevăzută pentru ultimul trimestru al anului viitor.