Marius Bucur mută opt companii din imperiul agricol Brise sub o singură umbrelă

Autor: Roana Rotaru 25.02.2016

Brise Group, unul dintre cei mai importanţi traderi locali de cereale şi fur­nizori de materii prime pentru fer­mieri, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1 miliard de lei în 2015, în scădere cu 25% faţă de anul precedent, pe fondul declinului preţu­ri­lor la cereale şi al cererii modeste venite din piaţa internaţională.

„Pe partea de ce­re­ale am fost influ­en­ţaţi de contextul in­ter­naţional al pieţei în anul 2015“, a de­cla­rat Angelo Nico­lae, ge­neral ma­nager pe agro­busi­ness al Brise, într-unul dintre puţinele sale interviuri acordate presei.

Grupul Brise, o afacere construită de antreprenorul Marius Bucur, a înfi­inţat în 2015 societatea pe acţiuni Asset Business Solution, care înglobează opt dintre firmele sale, respectiv cele din tra­ding de cerale şi vânzarea de materii prime, mutare care ar putea anticipa atra­gerea unui investitor străin.

„Avantajele sunt că avem o vizibi­li­ta­te mult mai bună a rezultatelor, conso­lidarea lor, cla­ri­tate mai mare în faţa fi­nan­ţatorilor pentru că băn­cile vor să vadă o ex­punere globală între com­panii. Holdingul va con­solida cifrele, va fi mai clară şi trans­pa­ren­tă si­tua­ţia“, a ex­plicat m­a­­nagerul general al Brise. Exe­cu­ti­vul nu nea­­gă posi­bi­litatea atra­­­gerii unui in­ves­ti­tor, spunând că gru­pul nu exclude par­teneriatele. „O com­pa­nie ca noi este vizibilă în piaţă şi ofer­te de cumpărare primim“, spune Ange­lo Nicolae, fără să ofere însă alte detalii.