Garanti Bank a urcat anul trecut în top 10 al celor mai mari bănci din România

Autor: Claudia Medrega 26.02.2016

Activele Garanti Bank s-au majorat anul trecut cu 16% la 10,8 mld. lei, banca urcând pe locul 10 în topul sistemului bancar după active, a declarat Bogdan Neacşu, vicepreşedinte al băncii.

La sfârşitul anului 2014, Garanti Bank se plasa pe locul 13 în claasamentul băncilor după active.

„La sfârşitul anului 2015, Garanti a urcat pe locul 10 în sistemul bancar după active. Activele au crescut cu 16%. Mare parte din activitatea de creditarea a fost în special pe segmentul corporate şi IMM-uri”, a spus Neacşu.

Profitul băncii a fost anul trecut în jur de 60-70 mil. lei, potrivit lui Neacşu.

Garanti este una dintre puţinele bănci care au crescut în ultimii ani, în contextul în care mulţi jucători străini îşi reduc prezenţa.

Garanti Bank România s-a dezvoltat la începutul anilor 2000 ca bancă universală, a obţinut licenţa de la BNR şi a trecut de la statutul de sucursală a unei bănci străine la cel de bancă locală. În 2010 a preluat integral businessul americanilor de la GE Money, adică trei instituţii financiare nebancare - Motor­ac­tive, Domenia şi Ralfi, care au preluat ulterior numele Garanti şi au conturat astfel o structură de grup financiar care acoperă toate pieţele principale.