Marcel Bărbuţ revine în funcţia de director general al AdePlast, de la 1 martie

Autor: Mediafax 01.03.2016

Omul de afaceri Marcel Bărbuţ va reveni de azi în funcţia de director general al producătorului de materiale de construcţii AdePlast. Bărbuţ îl înlocuieşte în funcţie pe Bogdan Pîrvu, al cărui s-a încheiat ieri.

„După un an în care m-am ocupat cu găsirea de soluţii de new business pentru AdePlast, cred că suntem suficienţi de stabili organic pentru a genera iarăşi creşteri de două cifre. Mai mult, în acest timp am reuşit să-mi sprijin cei trei băieţi să înţeleagă şi să-şi asume, la rândul lor, roluri din ce în ce mai complexe în companie“, a declarat Bărbuţ.

Compania a realizat anul trecut exporturi de 4 milioane de euro, susţinute de certificările europene. AdePlast exportă în special către Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Austria şi Spania, iar din acest an a început livrările şi către Marea Britanie. Pentru 2016, producătorul de materiale de construcţii şi-a propus o creştere a cifrei de afaceri cu două cifre.

„Creşterea de două cifre pentru 2016 este aproape o certitudine, dar este important să ne păstrăm şi chiar să creştem cota de profit“, a adăugat Bărbuţ. În 2015, AdePlast a avut afaceri de 305,7 mil. lei şi un profit net de 13 milioane de lei.