Vicol Moldoveanu, Star Taxi: Acum există businessuri pe piaţa de servicii de transport care sunt construite pornind de la mobil

Autor: Ioana Nita 08.03.2016

Serviciile de ride-sharing şi car-sharing şi aplicaţiile mobile pentru comenzi de taxi câştigă tot mai mult teren pe plan local.

Industria transportului este una dintre industriile în care apariţia şi gradul tot mai mare de de utilizare a smartphone-urilor au creat cele mai multe noi modele de business, precum comandarea unui taxi direct din aplicaţia mobilă, fără a suna la dispecerat, servicii de ride-sharing şi car-sharing sau plata taxelor de par­care prin intermediul unei aplicaţii mo­bile dedicate. Toate aceste servicii nu exis­tau până la apariţia telefoanelor inteli­gente, dar şi la dezvoltarea infras­truc­turii de co­mu­nicaţii mobile şi la tarifele tot mai acce­si­bile pentru utilizarea traficului de date mo­bi­le.

„Modelele de business se schimbă datorită erei conectivităţii. Noi prin faptul că avem în buzunar un minicomputer conectat la internet în permanenţă am intrat aproape fără să ne dăm seama într-o eră a conectivităţii în care nu mai suntem doar consumatori de informaţie, ci şi generatori, colectori şi analizatori de informaţie. Nu primim doar unidirecţional informaţii, iar acest lucru face ca foarte multe modele de business să se schimbe“, a spus Iulian Pădurariu, cofondator şi CEO al companiei Pony Car Sharing, care operează serviciul de car-sharing GetPony în Cluj-Napoca.