KFC şi Pizza Hut au nevoie de 450 de oameni anul acesta. Ce poziţii scot la concurs restaurantele?

Autor: Corina Mirea 10.03.2016

Lanţurile KFC şi Pizza Hut vor scoate la concurs anul acesta 450 de joburi pentru a acoperi nevoia de personal din restaurantele care vor fi deschise pe plan local în următoarele luni. Cele două lanţuri, care fac parte în România din acelaşi grup cu Cinnabon, patiseriile Paul şi Hard Rock Café, caută oameni pentru posturi de casier, ospătar sau bucătar. Candidaţii nu trebuie să aibă experienţă pe piaţa muncii, limita minimă de vârstă de la care se poate aplica pentru un job în cadrul KFC şi Pizza Hut fiind de 16 ani.

“Ştim că este greu pentru tinerii fără experienţă să îşi găsească un loc de muncă. Începând cu luna februarie am crescut salariile angajaţilor cu o medie de 20% la nivel de restaurant. Cele două reţele de restaurante sunt în continuă dezvoltare, astfel că avem disponibile locuri de muncă în foarte multe oraşe din România. În această perioadă căutăm peste 450 de colegi noi pentru restaurantele KFC şi Pizza Hut pe care le vom deschide anul acesta la nivel naţional”, a spus Mark Hilton, franchise business consultant KFC şi Pizza Hut România. Creşterea salarială aplicată pentru angajaţii celor două restaurante vine în contextul în care, începând cu luna mai a acestui an, salariul minim pe economie va trebui să crească de la 1.050 de lei brut, cât este în prezent, la 1.250 de lei brut pe lună. În zona de restaurante, precum şi în retailul alimentar, în general, angajaţii sunt plătiţi la nivelul minimului pe economie, fiind unele dintre sectoarele unde salariile sunt printre cele mai mici.

Pe lângă salariul de bază, angajaţii celor două lanţuri de restaurante primesc bonuri de masă şi bonusuri trimestriale, în funcţie de performanţe şi primesc şi măriri salariale corelate cu vechimea. Angajaţii celor două lanţuri pot lucra fie full time, fie part time de patru sau şase ore, fie pot lucra doar în weekend (vinerea, sâmbăta şi duminica).

Reţelele de restaurante KFC şi Pizza Hut au peste 3,200 de angajaţi la nivel naţional.