Un start-up care furnizează servicii bancare online printr-o aplicaţie a primit o finanţare de un milion de lire sterline

Autor: Oana Stupinean 10.03.2016

Mondo, start-up-ul care furnizează servicii bancare online prin care utilizatorii îşi pot verifica tranzacţiile şi soldul conturilor bancare printr-o aplicaţie a primit o finanţare de un milion de lire sterline şi a atins astfel o evaluare de 30 de milioane de lire sterline, scrie TechCrunch.

Compania are în prezent în circulaţie peste 1.500 de conturi bancare sau carduri, fiind în perioada de testare, însă fondatorul conceptului estimează că până la finele anului vor fi peste 100.000 de utilizatori înregistraţi.

“Oamenii care ne-au ajutat să modelăm conceptul Mondo în ultimul an au cumpărat acţiuni şi acum deţin o mică parte din compania”, a spus fondatorul conceptului Mondo, Tom Blomfield.

Blomfield a confirmat că peste 1.800 de oameni au cumpărat acţiuni în companie, în timpul campaniei de finanţare de 96 de secunde, cu o investiţie medie de 550 de lire sterline.

Anterior, start-up-ul a mai primit finanţări totale de 6 milioane de lire sterline.

Printre rivalii Mondo se numără Atom Bank, evaluată la 150 de milioane de lire sterline, după finanţarea de anul trecut de 45 de milioane de lire sterline.