Semne de întrebare: Platforma lansată de Ministerul Finanţelor, de urmărire a cheltuielilor a costat 8 mil. lei, dar ar putea fi construită cu câteva mii de euro

Autor: Radu Georgescu, CFONetwork 13.03.2016

Am auzit la ştiri că platforma prin care guvernul vrea să fie  transparent cu cheltuielile statului, a costat 8 milioane de lei. Întâmplător, chiar în această perioadă, particip la implementare unui soft financiar care va face mult mai multe decât softul MF: bugetare, analiză financiară, simulări financiare, pentru companii.

Ca si tehnologie, Softul de care vorbesc este in cloud si dezvoltat ca SaaS (software as a service). Softul va gestiona peste 1 milion de companii, firma care va il va folosi este din US.

Am vazut ca in softul MF sunt doar 13.000 entitati.

M-am uitat pe structura site-ului de la MF. Mi se pare  simplu de realizat, chiar daca nu sunt IT-ist.

Din ce am vazut are in spate o baza de date cu cifrele financiare ale institutiilor, iar pentru rapoarte sunt niste formulare predefinite. Rapoartele sunt generate de utilizatori in functie de CIF, judet, data etc.

Orice specialist care stie limbaj de programare ASP.NET si tehnologia SaaS v-ar putea spune ca nu este foarte greu de facut. Puteti sa intrebati IT-isti dumneavoastra!

 Noi am folosit cea mai performanta platforma de software as a service : Caspio. (https://www.caspio.com/) Aceasta are avantajul ca nici macar nu trebuie sa mai faci programare, ci doar sa construiesti relatiile dintre bazele de date.

 Folosirea acestei platforme costa 250 euro/luna!!!!

Dupa cum vedeti pentru un abonament de 250 euro, avem un numar nelimitat de companii si 100 de formulare. Din ce am vazut la MF sunt probabil pana in 50 de formulare.