Autoklass şi-a instalat staţii de încărcare pentru maşini electrice în toată reţeaua Mercedes

Autor: Corina Mirea 15.03.2016

Autoklass, unul dintre cei mai mari dealeri ai Mercedes-Benz la nivel naţional, parte a grupului Romstal controlat de omul de afaceri Enrico Perini, a dotat toate cele şapte centre pe care le deţine pe plan local cu staţii de încărcare pentru autovehicule electrice cu o autonomie de 200 km. Investiţia celor de la Autoklass în aceste staţii s-a ridicat la 25.000 de euro, potrivit informaţiilor făcute publice de companie.

„Prin această investiţie, ne dorim să (...) ne aliniem la standardele şi practicile internaţionale, unde a deţine o maşină electrică e firesc şi foarte util, în niciun caz un moft. Şi în România observăm din ce în ce mai puternic această tendinţă. Dacă ne uităm doar la anul 2015, în România, s-au vândut aproximativ 165 de maşini 100% electrice. (...) Considerăm că 2016 este un an de referinţă pentru această piaţă datorită politicii de acordare a ecobonusului la achiziţionarea unui automobil electric şi cererilor de maşini hybrid sau plug-in hybrid”, a explicat Dragoş Furtună, director de marketing al Autoklass Grup.

Staţiile de încărcare ale companiei oferă o durată medie de încărcare a autovehiculelor electrice de la o oră până la patru ore, iar tariful practicat în cele şapte puncte este de 10 de lei pentru 400 V (22 kW), TVA inclus şi gratuit pentru încărcare 230 V. Printre mărcile pentru care Autoklass mai este autorizat să vândă în România se numără şi Smart şi Honda.