Ciubotaru, Electroalfa: În cinci ani, vrem să ajungem la peste 80 mil. euro, preponderent din activităţi externe. Încercăm fireşte zona Iranului

Autor: Roxana Petrescu 21.03.2016
Grupul de firme Electroalfa, axat pe producţia de echipamente elec­trice de joasă şi medie ten­siune şi proiecte la cheie în do­meniul energetic, controlată de omul de afaceri Gheorghe Ciu­botaru, intenţionează să aplice un plan de extindere la nivel interna­ţional pe termen mediu, astfel încât în 2020 businessul com­paniei să ajungă la 80-100 de milioane de euro.
 
Iranul este una dintre pieţele vizate de companie, care nu ex­clude o posibilă listare sau atra­gerea unui investitor în acţio­nariat astfel încât să susţină aceste pla­nuri de extindere.
 
„Se spune că strategia unei ţări pleacă de la strategia ener­getică. Sarcina noastră este una clară, de a gasi pieţe şi de a ne adapta pe ele“, a spus Gheorghe Ciubotaru, proprietarul Electro­alfa. Declaraţiile lui Gheorghe Ciubotaru au fost făcute în cadrul celei de-a cincea ediţii a ZF Power Summit.
 
Electroalfa este un business pornit imediat după Revoluţie, după ce Ciubotaru şi-a dat demisia din Electrocontact Botoşani, fa­brică cu 5.700 de angajaţi unde con­­ducea o secţie de 300 de oameni.