Enterprise Investors: Avem 100 mil. euro pentru investiţii. Ne uităm la antreprenori

Autor: Cristina Roşca 21.03.2016

Fondul de investiţii Enterprise Investors spune că are un buget de achiziţii de circa 100 de milioane de euro pentru zona Europei Centrale şi de Est, inclusiv România, busines­surile antreprenoriale fiind cele mai ape­tisante oportunităţi de dezvoltare.

Potrivit informaţiilor furnizate anterior de oficialii companiei, inves­tiţiile în România au fost de 200 mil. euro (total equity) având în total şase proiecte: Orange (telefonie mobilă), Artima (supermarketuri), Siveco (IT), Smartree (servicii de ex­ter­nalizare în zona de HR) - din aces­tea patru a şi ieşit -, Macon (materiale de con­struc­ţii), Profi (super­marketuri).

„Căutăm în mod activ oportu­nităţi de deal-uri în România şi sun­tem ca şi până acum interesaţi de Ro­mâ­nia, care este una dintre cele mai importante pieţe pentru noi. Mai avem în jur de 100 de milioane euro din fondul actual (Polish Enterprise Fund VII) pentru investiţii în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în Ro­mânia“, spune Şerban Roman, coun­try director al Enterprise In­vestors. Executivul a preluat func­ţia actuală în 2015, el coordonând acti­vitatea birou­lui din România şi fiind responsabil şi de deal development.

„Avem acum pe masă, în diverse stadii de analiză, un număr de proiecte foarte interesante. Ne inte­re­sează în general achiziţiile de la an­tre­prenori, dar putem să oferim şi ca­pital de extindere pentru companii în creştere. Suma investită poate fi între 20 şi 50 de milioane de euro pentru pachete de ac­ţiuni care variază între poziţii mino­ri­tare semnificative până la deţinere integrală.“