Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu despre explozii: E absolută nevoie să ne unim pentru a lupta împotriva acestui flagel

Autor: Ana Maria Lazăr 22.03.2016

"Este o nouă confirmare a faptului că este absolută nevoie ca noi toţi, cei cărora ne sunt scumpe pacea şi prosperitatea şi propăşirea personală să ne unim toate eforturile pentru a lupta cu determinare pentru terminarea acestui flagel al secolului XXI care continuă să schimbe vieţi nevinovate", a declarat ministrul, la ceremonia dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, Comănescu a exprimat condoleanţe şi compasiune celor apropiaţi victimelor.

"Vreau (...) să spun cât de terifiat sunt aflând de ceea ce s-a întâmplat acum mai puţin de o oră în capitala Europei, la Bruxelles şi să exprim condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti, compasiune pentru apropiaţii celor care şi-au pierdut viaţa", a spus Comănescu.

Două explozii puternice s-au produs marţi dimineată pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. Oficialii au decis imediat evacuarea aeroportului, iar traficul spre terminale a fost suspendat. La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii belgieni anunţau că 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma exploziilor, iar alte 25 de persoane au fost rănite.

O explozie a avut loc marţi dimineaţa în staţia de metrou Maelbeek din Bruxelles, mai multe persoane fiind rănite.