Managerii din domeniul IT primesc oferte salariale de până la 4.000 de euro net pe lună. „Se găsesc mai uşor manageri în IT decât programatori“

Autor: Mihaela Pascari 23.03.2016

Ofertele salariale pe care le primesc managerii din IT pornesc de la 2.000 de euro net lunar şi ajung la 4.000 de euro net pe lună. Pachetele salariale ale managerilor IT pot varia de la o companie la alta, fiind direct proporţionale cu numărul persoanelor din subordine şi aria de responsabilităţi, spune Maria Hostiuc, Senior IT Recruitment Consultant în cadrul companiei de recrutare specializată pe domeniul IT Brainspotting.

„Am avut clienţi care dădeau salarii de 2.000 de euro net pe lună, dar şi clienţi care plăteau cu 4.000 de euro net lunar. Depinde însă foarte mult de tipul poziţiei şi de responsabilităţile care vin cu acestea, precum şi de mărimea şi politica fiecărei organizaţii în parte“, spune Maria Hostiuc.

Poziţiile manageriale din domeniul IT sunt ocupate de persoanele recrutate prin recomandări şi networking targetat, dar şi la evenimente care reunesc persoane provenind din poziţii de management.