Bursa a închis în scădere o săptămână ştearsă; investitorii nu au fost mişcaţi nici de companiile de utilităţi

Autor: Ştefan Deleanu 25.03.2016

Bursa de Valori Bucureşti a încheiat săptămâna în scădere după ce săptmâna anterioară a avut un plus de 2,66%, pe fondul unei pauze din partea investitorilor care au rămas pe margine să îşi tragă suflul.

Daca săptămâna anterioara bursa a fost surprinsă pozitiv de dărnicia Băncii Transilvania, care a împărţit profitul cu acţionarii(randamentul dividendelor şi al acţiunilor gratuite ajungând la 30%), în aceasta săptămână nu s-a întâmplat nimic notabil pe piaţă.

Companiile din energie au anunţat dividendele, însă nivelul randamentului (între 4% şi 7%) a fost cel aşteptat de investitori, ceea ce nu a dus la o creştere a preţului acţiunilor.

Indicii cei mai importanţi de pe Bursa de Valori Bucureşti BET, BET-NG şi BET-FI au înregistrat scăderi, astfel indicele BET a înregistrat o scădere de 0,512%, indicele BET-FI a avut o scădere de 0,243% şi indicele BET-NG a înregistrat şi el o scădere de 0,173%.

Indicele BET a înregistrat cele mai mari scăderi în zilele de 21 şi 24 martie, unde a închis cu 36% pe minus, respective 32,23% pe minus.

Indicele BET-FI a fost ţinut pe linia de plutire de către Fondul Proprietatea, care a crescu cu 1,31% şi într-o mai mică pondere de SIF Oltenia care a simţit o apreciere de 0,13% în această săptămână.  

 După valorile afişate pentru săptămâna trecută(14-18 martie), pe site-ul BVB, indicele BET a crescut cu 2,66%, iar indicele BET-FI a crescut cu 1,20%, numai indicele BET-NG a înregistrat o valoare în scădere cu 0,40%.