OSDO: Armata siriană avansează în Palmira în cadrul ofensivei majore împotriva reţelei Stat Islamic

Autor: Roxana Maciuca 26.03.2016

Organizaţia umanitară Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) susţine că ofensiva armatei siriene s-a intensificat sâmbătă în încercarea de a recupera oraşul de la luptătorii reţelei teroriste Stat Islamic (SI), care deţine arii vaste din Siria.

Potrivit OSDO, militarii sirieni susţinuţi de miliţiile siriene aliate au preluat controlul asupra unor cartiere din vestul şi nordul oraşului, care se află sub controlul militanţilor SI din mai 2015.

Presa siriană de stat a anunţat că armata siriană a redobândit controlul în totalitate asupra districtului Al-Amiriya, de la extremitatea nordică a oraşului Palmira.

SI a distrus temple şi morminte antice după ce a capturat Palmira, acţiuni denunţate de UNESCO drept crime de război. Oraşul, situat într-o zonă strategică în centrul Siriei, este înconjurat de deşert.

O cucerire a Palmirei şi o înaintare către est, spre Deir Ezzor, ar marca cea mai importantă victorie a Guvernului sirian împotriva SI de la începutul intervenţiei Ruse în război, în septembrie.