Compa Sibiu discută finanţări de maximum 30 mil. euro în acest an

Autor: Dana Ciriperu 28.03.2016

Compa Sibiu, una dintre cele mai mari fabrici cu capital româ­nesc din industria componentelor auto, discută atragerea unor credite de investiţii şi linii de finanţare cu o valoare maximă de 30 de milioane de euro în acest an.

Decizia privind bugetul de investiţii din acest an ar urma să fie luată în cadrul adunării generale a acţionarilor din 28 aprilie.

„Delegarea Consiliului de Admi­nistraţie (…) pentru angajarea de credite pentru investiţii, linii de credit şi leasing cu încadrarea într-un plafon total cumulat de 30 de milioane de euro pe anul 2016 şi constituirea ga­ranţiilor mobiliare şi imobiliare“, se arată în convocatorul AGA.

Producătorul a finalizat anul trecut un alt program de investiţii de 25 mil. euro care va permite o creştere anuală de 15% a capa­cităţii de producţie a companiei, iar Ioan Deac, director general şi acţionar al Compa Sibiu, spunea recent pentru ZF că şi anul acesta investiţiile ar putea ajunge la 10-15 mil. euro, în funcţie de evoluţia pieţei. Principalii clienţi ai fabricii Compa din Sibiu sunt Delphi, Bosch sau Honeywell.