NN Pensii şi un fond controlat de BCR cer dividende de 80% din profit la SIF Banat-Crişana

Autor: Roxana Pricop 04.04.2016
Fondul Business Capital for Romania-Opportunity Cooperatief, controlat de BCR, alături de fondul de pensii private al NN au cerut completarea ordinii de zi a adunării generale a acţionarilor din 25 aprilie de la SIF Banat-Crişana (SIF1) cu distribuţia de dividende de 0,1098 lei/ac­ţiune, reprezentând 80% din profitul net raportat de SIF anul trecut.
 
Suma totală propusă spre distribuţie de cei doi acţionari este de 60,2 milioane de lei. Ran­da­mentul dividendului se ridică la 7,2%, calculat la preţul de închidere al acţiunilor SIF1 din şedinţa de vineri.
 
Solicitarea celor doi acţionari, care deţin cu­mulat 5,4% din capitalul SIF1, vine în con­tradicţie cu propunerea administratorilor SIF1 care vor ca­pi­talizarea profitului de 75 milioane de lei raportat pe IFRS anul trecut, cerând în schimb acordul ac­ţio­narilor pentru a derula un program de răs­cum­părări ce vizează 5,6% din capitalul social al so­cietăţii. Mare parte din acţiunile răscumpărate ar urma să fie şterse din capitalul social, iar restul de 6,5% vor fi folosite pentru distribuirea către angajaţi şi membri ai conducerii.