Povestea lui Peter Andreas Thiel, omul de afaceri care a pus bazele PayPal

Ziarul Financiar 09.04.2016

Antreprenor, investitor, manager de fond de investiţii, Peter Thiel este cunoscut pentru că a fondat împreună cu Max Levchin şi Elon Musk compania de plăţi online PayPal. Cu o avere estimată la 2,7 miliarde de dolari, este în prezent preşedinte al Palantir, companie ce lucrează pentru serviciile secrete americane.

Thiel s-a născut în Frankfurt, Germania, în familia inginerului mecanic Klaus Thiel şi a Susannei Thiel. S-a mutat în Statele Unite ale Americii împreună cu familia la vârsta de un an şi a crescut în Foster City, în California. A studiat filosofia secolului XX la Universitatea Stanford. A absolvit în 1989, iar ulterior a studiat şi în cadrul unui program doctoral la Şcoala de Drept Stanford, până în 1992. Un libertarian declarat, a participat la fondarea publicaţiei Stanford Review în 1987.

Aceasta a devenit cunoscută pentru promovarea bunelor moravuri în cadrul campusului, inclusiv a corectitudinii politice şi împotriva discursurilor de ură. Stanford Review este acum principala publicaţie conservatoare/libertariană a universităţii. Thiel s-a împrietenit şi cu alţi studenţi la Stanford, dintre care majoritatea au contribuit la realizarea Stanford Review. Printre ei se află Keith Rabois, David O. Sacks şi Reid Hoffman. Câţiva dintre ei au lucrat ulterior la PayPal şi fac parte din PayPal Mafia (numele cu care este cunoscută echipa fondatoare a PayPal).

Citiţi mai multe despre povestea lui Peter Andreas Thiel, omul de afaceri care a pus bazele PayPal