România şi Ucraina au semnat un acord privind colaborarea în domeniul transporturilor militare

Autor: Alexandru Moise 21.04.2016

Noul guvern de la Kiev reprezintă o nouă şansă pentru accelerarea reformelor interne şi stabilizarea Ucrainei, a spus premierul Dacian Cioloş, în timpul dejunului de lucru pe care l-a avut, joi, cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, aflat în vizită oficială în România.

"În cadrul discuţiilor au fost trecute în revistă stadiul actual al relaţiilor bilaterale, situaţia politică şi de securitate a Ucrainei, precum şi relaţia acesteia cu Uniunea Europeană. Premierul român a arătat că formarea noului guvern de la Kiev reprezintă o nouă şansă pentru accelerarea reformelor interne şi stabilizarea statului vecin. Totodată, premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe preşedintele Poroşenko de sprijinul României, bilateral şi la nivel european, în planul reformelor şi al implementării angajamentelor europene", informează Guvernul, printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, preşedintele Poroşenko a prezentat situaţia din Ucraina şi a dat asigurări privind angajamentul noului guvern de la Kiev de a lua măsurile necesare pentru stabilizarea situaţiei politice şi pentru continuarea reformelor.

"În acest sens, (preşedintele Ucrainei-n.r.) a informat cu privire la principalele măsuri care urmează a fi luate în viitorul imediat şi a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de România", se spune în comunicat.