„Ilegitim” a câştigat Marele Premiu la „L’Europe autour de l’Europe”/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica 21.04.2016

Lungmetrajul „Ilegitim” a câştigat Marele Premiu, „Prix Sauvage”, la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului „L’Europe autour de l’Europe” de la Paris.

În cadrul galei a mai fost acordată o Menţiune Specială actriţei Alina Grigore, pentru rolul principal pe care-l joacă în pelicula regizată de Adrian Sitaru.

Producţia, care a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, va rula pe marile ecrane din Franţa din 8 iunie.

În plus, „Ilegitim” îşi continuă traseul festivalier şi va avea premiera, la sfârşitul  acestei săptămâni, în Portugalia. Filmul va rula pe 24 aprilie în cadrul prestigiosului eveniment cinematografic – IndieLisboa.

„Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme româneşti din ultimii ani, spune  povestea a doi fraţi (Alina Grigore şi Robi Urs) şi a iubirii lor ilegitime. 

Prezent în secţiunea Forum a celei de-a 66 ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul „Ilegitim” a câştigat Premiul C.I.C.A.E – „Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai” (Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă).

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar şi actori neprofesionişti din cadrul şcolii de actorie InLight – Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru şi Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silişteanu şi Alexandru Lorian Timoşca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu şi Theo Lichtenberger în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip şi Dan-Ştefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.

„Ilegitim” este o producţie Domestic Film, în coproducţie cu Film Produkcja Polonia şi Damned Films Franţa, cu sprijinul Altex şi HBO România.