Tranzacţie pe piaţa materialelor de construcţii. Omer Susli vinde fabricile de cărămizi şi se concentrează pe retail (magazinele Praktiker)

Autor: Alina-Elena Vasiliu 27.04.2016
Antreprenorul de origine turcă Omer Susli, care deţine firma Search Chemicals, cu activitate în domeniul construcţiilor, a vândut fabrica de cărămizi pe care o deţine în localitatea Berca, judeţul Buzău, companiei Wienerberger, liderul pieţei de profil din România, într-o tranzacţie care a inclus activele societăţii şi o carieră de argilă.
 
„Eram în negocieri de un an şi două luni cu cei de la Wienerberger. Am primit propuneri din partea a cel puţin alte două companii pentru fabrica de la Buzău. Acolo aveam o sută de angajaţi şi înregistram rezultate nu extraordinare, dar bune. Mai avem o fabrică de cărămidă şi la Constanţa, dar cu siguranţă, dacă apare un client şi ne oferă banii pe care ni-i dorim, o vindem. Nu vom face asta în acest an, poate anul viitor. Oricum ne dorim să ne concentrăm pe retail, acolo unde se îndreaptă cea mai mare parte din energia noastră în prezent“, a spus pentru ZF Omer Susli, acţionar al Search Chemicals.