E.ON se îndreaptă spre vânzări anuale de gaze şi energie de 5 mld. lei

Autor: Alexandru Zărnoeanu 27.04.2016

E.ON România, parte a grupului german E.ON, activ în domeniul distri­buţiei şi furnizării de energie şi gaze natu­rale în regiunea Moldovei,  şi-a bu­getat în acest an vânzări de 5 miliarde de lei (1,1 miliarde de euro) faţă de nivelul de 4,9 miliarde de lei atins anul trecut.

„Anul trecut am avut o creştere de 11% pe divizia de gaze în urma consumului ri­dicat datorat iernii lungi şi reci şi o creş­tere de 10% pe energie elec­trică. Ne do­rim o creş­tere a nu­mă­rului de clienţi şi în acest an şi sperăm ca în 2016 să de­păşim pentru prima dată un nivel al cifrei de afaceri de 5 miliarde de lei“, a spus Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, unul din cele zece grupuri străine care au reuşit să depăşească pragul de un miliard de euro vânzări pe piaţa locală. Hajdi­njak nu a vorbit despre profitul înre­gistrat de companie sau despre marja de anul trecut.

Reprezentanţii E.ON au anun­ţat ieri că investiţiile rea­lizate de companiile din grup s-au ridicat anul trecut la 433 de mi­lioane de lei (97 mi­lioane de euro), acestea fiind cele mai mari din ultimii ani. Finanţarea a mers în principal către lucări de modernizare a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice.