Doru Lionăchescu a fost ales membru în boardul Băncii Transilvania

Autor: Cristian Hostiuc 28.04.2016

Doru Lionăchescu, unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri de investiţii de pe piaţa românească a fost ales membru în boarudl Băncii Transilvania, ocupând un post vacant pentru perioada rămasă, până la finalul mandatului actualului consiliu de administraţie – aprilie 2018.

După ce a lucrat mai bine de un deceniu în sistemul bancar – ING, Citibank şi Bancpost, Lionăchescu a înfiinţat casa de investiţii Capital Partners, prin care a consiliat antreprenori români şi investitori în realizarea unor tranzacţii pe piaţa românească. În aprilie, el a vândut casa de investiţii Băncii Transilvania.

De mai bine de zece ani, Lionăchescu, împreună cu analiştii lui realizează ZF – Cele mai valoroase companii din România, un catalog de referinţă pentru valoarea companiilor şi a băncilor care activează pe piaţa românească.

Banca Transilvania este câştigătoarea crizei, mai ales după preluarea Volksbank,  reuşind să urce d epe locul 7 până pe locul 3 în topul băncilor din România. În acest moment, valoarea bursieră a băncii este de 8,170 miliarde de lei (1,82 miliarde de euro).