Bursa a încheiat luna aprilie în scădere pe toate fronturile, iar evoluţia ar putea să se manifeste şi în perioada următoare

Autor: Liviu Popescu 03.05.2016

Cei mai importanţi indici ai Bursei de Valori Bucureşti au încheiat luna aprilie în scădere pe toate liniile faţă de luna precedentă, evoluţie determinată de mediul extern dificil şi de evenimentele de pe plan intern care au pus investitorii în expectativă.

Pe plan intern, scăderea in­dicilor bursieri a fost deter­minată de anun­ţarea re­zultatelor unor companii, care au fost sub estimările analiştilor.

Identificarea unui risc sistemic sever în România de către BNR, dar şi posibilele efecte negative ale dării în plată ar putea pune presiune pe bursă şi în perioadă următoare.

„Scăderi au fost şi pe pieţele internaţionale, iar de vină sunt eveni­mentele macroeconomice cum ar fi veştile că în China este supraîn­datorare, dar şi temerile cu privire la posibilia ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană“, a explicat analistul eco­nomic Dragoş Cabat. Evenimentele de ultimă oră de pe plan intern, dar şi rezultatele slabe anunţate de OMV Petrom şi faptul că nu mai plăteşte dividende ar putea pune presiune pe indicii bursieri în perioada următoare, a adăugat Cabat.