Ponderea investitorilor instituţionali străini în capitalul FP a crescut la finele lunii martie la 60%

Ziarul Financiar 04.05.2016

“Suntem încântaţi să vedem că listarea secundară pe London Stock Exchange a propulsat Fondul într-o ligă superioară, unde acesta şi companiile din portofoliu au acces mai facil la o bază diversificată de investitori pe termen lung şi la o acoperirea mai amplă în rapoartele de analiză ale firmelor internaţionale de brokeraj. Aşadar, încurajăm şi alte companii româneşti, precum Hidroelectrica şi OMV Petrom, să se listeze la Londra pentru a-şi creşte lichiditatea, baza de investitori şi vizibilitatea.”, spune Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea.

FP a fost admis la tranzacţionare pe segmentul Specialist Fund Market al London Stock Exchange („LSE”) în aprilie 2015, prin intermediul certificatelor de depozit globale (global depository receipts – „GDRs.

În urma acesti mişcări, Fondul a înregistrat o extindere a bazei de investitori, o acoperire mai largă în rapoartele de analiză ale companiilor internaţionale de brokeraj , precum şi o creştere a vizibilităţii sale şi a României în rândul investitorilor instituţionali străini. Mai mult, Fondul Proprietatea este acum al cincilea cel mai mare fond raportat la valoarea activului net şi cel mai mare fond
dintr-o piaţă de frontieră listat la LSE.

”În 2015, Fondul Proprietatea a vizat listarea pe London Stock Exchange tocmai pentru a-şi extinde baza de investitori şi a-şi creşte vizibilitatea, având în vedere că LSE oferă acces la o gamă largă de investitori, care include un bazinsubstanţial de investitori instituţionali specializaţi în fonduri închise, care administrează active cu o valoare cumulată de peste 100 miliarde de dolari. Fondul
este încântat să anunţe că a reuşit să atingă acest obiectiv, având în vedere că facilitatea GDRs (care poate reprezenta maximum o treime din capitalul social emis al FP) este utilizată integral începând din ianuarie 2016”.