Deficit de medici la Ministerul de Interne. Instituţia caută 200 de specialişti

Autor: Gabriela Ghitcuta 06.05.2016

Ministerul Afacerilor Interne(MAI) anunţă, vineri, printr-un comunicat de presă, că instituţia caută să angajeze medici în sistem.

Potrivit ministerului, în prezent, există un deficit de peste 200 de cadre medicale. Este nevoie de aceşti specialişti pentru a asigura asistenţă medicală celor 140.000 de angajaţi ai ministerului, a pensionarilor MAI, dar şi pentru persoanele aflate în arrest preventive sau cele cazate în centrele Inspectoratului General pentru Imigrări, se specifică în comunicat.

"Pentru etapa a V-a a Planului de reducere a deficitului de personal, care constă în încadrarea de specialişti, MAI este interesat să încadreze medici pentru reţeaua medicală proprie. Menţionăm că în prezent, în reţeaua medicală a MAI există un deficit de peste 200 de medici care ar trebui să asigure asistenţa medicală a celor aproape 140.000 de angajaţi ai ministerului, a pensionarilor MAI, dar şi pentru persoanele aflate în arest preventiv sau cele cazate în centrele Inspectoratului General pentru Imigrării", detaliază MAI.

Reprezentanţii MAI anunţă că pentru a acoperi acest deficit, în vară, vor scoate la concurs mai multe posturi pentru medici.