Producătorul de pâine Titan a revenit pe profit în 2015

Autor: Mădălina Panaete 16.05.2016
Goodmills România, fosta companie Titan şi unul dintre cei mai mari jucători din industria de panificaţie, a raportat o cifră de afaceri de 314 mil. lei ( 70 mil. euro), în creştere uşoară (1%) faţă de anul precedent, conform datelor de la Recom.
 
În ultimii ani, businessul companiei a oscilat de la 260 mil. lei în 2010 până la 338 mil. lei în 2011- cel mai înalt al cifrei de afaceri în ultimii cinci ani.
 
În plus, compania a revenit pe profit după ce în anul anterior a raportat o pierdere netă de 13 mil. lei (3 mil. euro). Astfel, anul trecut producătorul a avut un profit net de 6,4 mil. lei (1,4 mil. euro).
 
Anul trecut, acţionarii companiei au luat decizia de a diviza compania Goodmills Româ­nia în două societăţi, una purtând acelaşi nume şi cealaltă -Frozen Bakery Products SA, urmând să preia activi­tă­ţile de producţie de patiserie con­ge­lată, conform datelor din Moni­to­rul Oficial. Oficialii com­pa­­niei ex­pli­cau în document faptul că divizarea va crea premisele dez­vol­­tării, îmbu­nă­tăţirii şi optimizării ac­­ti­­vităţilor celor două segmente de busi­­ness întrucât fiecare divizie îşi va sta­bili propria strategie de dezvoltare.