UniCredit Leasing a încheiat primul trimestru cu un profit net consolidat de 2,1 mil.euro, în creştere cu 37%

Autor: Roxana Rosu 16.05.2016

UniCredit Leasing a încheiat primul trimestru cu un profit net consolidat, calculat în conformitate cu standardele IFRS, de 2,1 milioane de euro, în creştere cu 37%  faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015.

În acelaşi timp, valoarea de achiziţie a bunurilor finanţate a fost de 105 milioane de euro, incluzând volumul de leasing operaţional derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 9,5 milioane de euro. Valoarea noilor finanţări acordate de UniCredit Leasing Corporation a fost de 79,3 milioane de euro, a anunţat luni firma.

Rezultatele primului trimestru din 2016 reprezintă cel mai bun trimestru din ultimii 8 ani în privinţa valorii bunurilor finanţate. 

“Rezultatele UniCredit Leasing în primul trimestru din 2016 sunt peste aşteptari – această perioadă fiind cel mai bun trimestru de pana acum din punct de vedere al valorii bunurilor finanţate. Leasingul este un barometru bun al economiei: o disponibilitate crescută pentru investiţii este un indicator pentru o economie ce se îndreaptă către o zona sustenabilă”, a declarat Mircea Cotiga, CEO al UniCredit Leasing Corporation IFN SA.

Pe fondul noilor tranzacţii încheiate până la 31 martie 2016, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 11,5% faţă de 31 martie 2015, ajungând la finalul trimestrului la 778 milioane de  euro.  

O creştere importantă, de 47%, a înregistrat finanţarea segmentului autovehiculelor, precum şi segmentul autovehicule grele (camioane şi semiremorci) care a crescut cu 27%  faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte structura categoriilor de echipamente finanţate, echipamentele industriale deţin o pondere de 60% din totalul valorii echipamentelor, urmate de echipamentele agricole şi echipamentele medicale, fiecare cu o pondere de 16%.

Volumele de leasing operaţional au înregistrat o creştere de 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. UniCredit Leasing Fleet Management are în portofoliu administrarea unei flote de 2.734 de autoturisme. Pentru o mare parte dintre acestea, compania oferă şi servicii de management al flotei.

UniCredit Leasing oferă servicii de finanţare şi alte servicii conexe: leasing financiar, leasing operaţional, credit şi intermediere în asigurări, prin UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Insurance Broker.