Simona Halep, în turul trei al turneului de la Roland Garros

Autor: Claudiu Giurgea 25.05.2016

A 6-a favorită a turneului din capitala Franţei, Simona Halep a început cum nu se putea mai rău meciul cu cu Zarina Dias, locul 90 WTA. Sportiva din Kazahstan a făcut 2 break-uri în startul primului set şi s-a distanţat la 4-1. A fost momentul în care Halep a pus stăpânire pe joc. A făcut 5-4, iar în tiebreak s-a impus cu 7-5.

Setul secund a fost unul fără istoric. Sportiva din Constanţa a făcut repede 4-1 şi s-a impus în final cu 6-2, într-un meci care a durat o oră şi 23 minute de joc.

""Am pierdut câteva game-uri la rând, am fost emoţionantă nervoasă. Am revenit, am reuşit să ţin mingea în teren, să lupt pentru fiecare punct şi a fost bun. Mi-am regăsit ritmul în setul secund, am fost mai agresivă. Sunt fericită că am putut să câştig. E bine când joc primul meci pentru că am restul zilei la dispoziţie. Mâine am zi liberă şi am timp să pregătesc următoarea partidă"." a spus Simona Halep, pentru Eurosport, la finalul meciului cu Zarina Diyas.

În turul 3 al turneului de la Paris, Simona Halep o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka, cea care a trecut în două seturi de croata Mirjana Lucic-Baroni, 6-3, 6-3. În vârstă de 18 ani, Naomi Osaka ocupă locul 101 mondial şi nu a disputat până acum niciun meci împotriva sportivei din România.

În urma acestei victorii Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 102.000 euro şi 130 de puncte WTA.