Costin Borc a lăsat CRH Ciment cu o marjă de profit de 16%

Autor: Bogdan Alecu 26.05.2016

Compania CRH Ciment, cel mai important business local pe care grupul irlandez CRH (fost Lafarge) îl deţine pe piaţa locală, condus până în luna noiembrie a anului trecut de actualul ministru al economiei şi vicepremier Costin Borc, a punctat în 2015 o creştere puternică a profitului net de 40%, atingând un nivel de peste 136 mil. lei (30 mil. euro).

Marja de profit a companiei a urcat anul trecut la peste 16% profit net din cifra de afaceri faţă de 14% în anul precedent.

Cifra de afaceri a CRH Ciment a urcat cu 23% faţă de 2014, la 852 de milioane de lei. CRH Ciment este a doua cea mai mare companie producătoare de materiale de construcţii de pe piaţa locală, după Holcim România, potrivit datelor ZF.

Cu aceste rezultate, marjele de profit ale celor mai importanţi jucători din industria cimentului se apropie din nou de rezultatele înregistrate în perioada 2008-2009, când industria era în top trei cele mai profitabile din economia locală.

Costin Borc a fost CEO al grupului Lafarge România, ale cărui active au fost vândute către irlandezii de la CRH pe fondul fuziunii dintre grupul francez Lafarge şi cel elveţian Holcim. Borc a demisionat din toate funcţiile deţinute în cadrul grupului CRH în 17 noiembrie pentru a putea prelua portofoliul de ministru al economiei, dar şi funcţia de vicepremier.