Germanii de la Kromberg & Schubert au ajuns la afaceri de 265 mil. euro şi 10.000 de angajaţi pe piaţa locală

Autor: Laurentiu Cotu 30.05.2016
Aproape o treime din angajaţii grupului german sunt în România. La nivel global grupul de cablaje auto şi sisteme electrice are 30 de fabrici.
 
Producătorul german de cablaje pentru industria auto şi de sisteme electrice Kromberg & Schubert a realizat anul trecut prin companiile locale Kromberg & Schubert România NA, Kromberg & Schubert România ME şi Kromberg & Schubert România TI o cifră de afaceri totală de 1,186 mld. lei (circa 265 mil. euro), în creştere cu 29% faţă de anul an­terior, conform calcu­lelor ZF făcute pe baza da­telor de pe site-ul Mi­nisterului Fi­nanţelor.
 
Cea mai spec­ta­culoasă evoluţie a afa­cerilor a avut-o com­pania Kromberg & Schubert România NA, cu sediul în lo­ca­litatea Nădab, ju­deţul Arad, cu o ci­fră de afaceri anul trecut de aproape 290 mil. lei (64, 7 mil. euro), în creştere cu 124% faţă de anul anterior. Mai mult, fabrica deţinută de germani la Nădab a înregistrat o dublare a nu­mărului de an­gajaţi, de la un număr mediu de 1.230 în 2014 la 2.597 anul trecut, potrivit site-ul Minis­terului Fi­nan­ţelor Publice.