Numărul de curse efectuate prin intermediul serviciului GetPony din Cluj a trecut de 2.000 pe lună

Autor: Ioana Nita 31.05.2016

Start-up-ul GetPony din Cluj-Napoca, care le pune la dispoziţie utili­za­torilor de smartphone-uri un serviciu de „carsharing“, a ajuns la 2.600 de curse efectuate în luna aprilie, iar nu­mă­rul de membri a depăşit de ase­menea pragul de 2.000.

„Ideea de «carsharing» a fost foarte uşor acceptată, în spe­cial de ti­nerii din Cluj-Napoca. Noi credeam că vom ajunge la 2.000 de membri în şase luni, însă s-a întâmplat mai re­pe­de“, a spus Iulian Pădu­rariu, CEO-ul şi unul din­­tre fon­da­torii companiei Pony Car Sha­ring, care ope­rează ser­vi­ciul GetPony. Aces­ta le per­mite utili­za­to­rilor de smartphone-uri să în­chi­rie­ze pe ter­men scurt o ma­şi­nă pentru a se de­plasa în oraş fo­lo­sind apli­caţia mo­bilă de­di­ca­tă. Prin interme­diul apli­caţiei Get­Pony uti­liza­torii caută o ma­şină dis­ponibilă în apro­pierea zonei lor, pe care o pot rezerva, iar atunci când ajung la maşină, aceasta se des­chide tot cu aju­torul aplica­ţiei mobile. Apoi, utili­za­torii pot con­du­ce maşina prin oraş şi o pot lăsa pe orice loc de parcare legal din zona de acoperire, închiderea maşinii fiind comandată tot din aplicaţie.

Serviciul GetPony a fost lansat în Cluj-Napoca în luna septembrie, însă a devenit complet operaţional de la jumătatea lunii noiembrie.