Hidroelectrica scoate la licitaţie retehnologizarea unuia dintre cele mai valoroase active, barajul Vidraru. Lucrarea va costa 82 mil. euro

Autor: Roxana Petrescu 31.05.2016

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a scos la licitaţie retehnologizarea amenajării hidroenergetice Vidraru, un activ care anul acesta împlineşte 50 de ani şi care este una dintre perlele sistemului energetic românesc.

Anunţul a fost publicat săptămâna trecută, ofertele fiind aşteptate până pe data de 01.08.2016. Valoarea proiectului este de 82 de milioane de euro, aceasta urmând a fi una dintre cele mai valoroase modernizări făcute de compania de stat, aflată în continuare în insolvenţă.

Hidroelectrica a terminat anul trecut cu venituri de 3,2 miliarde de lei şi un profit net de 906 milioane de lei. Compania a intrat în insolvenţă în vara anului 2012, a ieşit pentru o scurtă perioadă din această stare, dar de la începutul lui 2014 a reintrat în insolvenţă. Administratorul judiciar al companiei este firma Euro Insol deţinută de avocatul Remus Borza.