Ioan Popa, proprietarul Transavia: Este o presiune foarte mare pe preţul cărnii

Autor: Roana Rotaru 01.06.2016

Ioan Popa, antreprenorul care a dus anul trecut grupul de firme Transavia la afaceri de 140 de milioane de euro, spune că reducerea TVA de la 1 iunie anul trecut a sprijinit „fluidizarea vânzărilor“, însă valoarea acestora este influenţată de o presiune puternică pe preţ.

„Exista o presiune foarte mare pe preţul de livrare a cărnii, carnea s-a vândut cu preţuri mici“, a  declarat Ioan Popa pentru ZF.

Dacă la nivel de grup vânză­rile Transavia s-au ma­jorat cu 5% potrivit datelor co­mu­nica­te de com­panie, pe Transavia SA, cel mai im­por­tant „activ“ din portofo­liul an­tre­pre­noru­lui din Alba-Iulia, cifra de afa­ceri a scăzut cu 3%, la 103 mil. euro.

„Exportul reprezintă 20 de mi­lioa­ne de euro anual şi este rea­lizat în ţări din Uniunea Eu­ro­­peană precum Marea Bri­tanie, Irlanda, Franţa, Olan­da, Un­ga­ria, Grecia, Slovacia, Bul­garia, Spania, Croaţia“, a spus Popa.

 Compania a înregistrat un profit net de peste 12 mil. euro, rezultat obţinut cu ajutorul a 1.145 salariaţi, cel mai mare număr de angajaţi ai companiei de până acum.