G Canale&C, tipografia care realizează în România cărţi pentru gigantul Disney, a avut vânzări de 16,2 milioane de euro în 2015 şi vrea să urce cu 20%

Autor: Alina-Elena Vasiliu 09.06.2016
Mirosul pregnant de cerneală şi hârtie presată la temperaturi înalte din fabrica G Canale&C îţi con­firmă de la primul pas că ai intrat într-o tipografie.
 
Sunt 150 de angajaţi care mânuiesc maşină­riile me­nite să tipă­rească şi să lege cărţi, iar zgomotul abia îţi permite să-l înţelegi pe cel de lângă tine.
 
Şaizeci de milioane de cărţi şi reviste sunt produse aici anual, iar 90% din producţie este des­tinată exportului către ţări din toată Europa.
 
Cele mai multe produse finite realizate în Ro­mânia ajung în Franţa, Germania şi Anglia, G Canale&C realizând cărţi pentru copii inclusiv pentru gigantul Disney. Pe piaţa locală, are zece cli­enţi, tipografia lucrând pentru retail şi pentru câte­va edituri şi grupuri media, însă, în ceea ce priveşte revistele pentru lanţuri mari de magazine, reprezentanţii companiei spun că piaţa a scăzut în ultimii ani, mai ales din cauza dispariţiei unor jucători din retail, cum este cazul Real.