Alcatel-Lucent şi Nokia devin Nokia România: „România e o ţară strategică în care vom continua să investim“

Autor: Ioana Nita 08.06.2016

Opera­ţiunile subsidiarelor locale ale gru­pului francez Alcatel-Lucent şi ale com­pa­niei finlan­deze Nokia sunt în prezent în plin proces de integrare, atât la nivel global, cât şi local, unde cei doi furnizori de echi­pa­mente şi soluţii pentru industria telecom au în­ceput să opereze sub brandul Nokia, România fiind una dintre locaţiile strategice pentru noua companie.

„România a fost confirmată ca fiind o locaţie strategică pentru Nokia şi vom con­tinua să investim aici. Timişoara este un exem­plu în acest sens“, a declarat Raoul Ros, şeful Alcatel-Lucent România, care oda­tă cu integrarea grupului francez în ca­drul Nokia a devenit directorul general al Nokia România.

Activitatea Alcatel-Lucent din Româ­nia este împărţită între centrul de cercetare-dezvoltare în domeniul reţelelor mobile şi fixe şi al aplicaţiilor dedicate pentru clienţi, centrul global de servicii prin intermediul căruia oferă servicii de mentenanţă şi su­port pentru reţelele celor mai mari ope­ratori telecom din lume, şi un hub global care activează în zona de design şi arhitectură pentru reţele, cât şi în zona de suport pentru re­ţele. Cele trei centre sunt situate în Timi­şoara, în Bucureşti grupul francez având biroul de vânzări. De la sfârşitul anului tre­cut, Alcatel-Lucent şi-a extins operaţiunile din Capitală cu o echipă de 20 de persoane care face parte din centrul global de servicii din Timişoara.