Producător de mobilă din Braşov: Avem o mare problemă cu forţa de muncă, pentru că toată lumea migrează

Autor: Alina-Elena Vasiliu 27.06.2016

Compania Losan România din Braşov, cu activităţi în industria mobilei, şi-a crescut de patru ori profitul în ultimul an, ajungând astfel la 10,8 milioane de lei (2,4 milioane de euro), după mai mulţi ani în care profitul a fost în cădere continuă.

Cifra de afaceri a firmei a crescut cu circa 10%, până la 120,2 milioane de lei (27,3 milioane de euro).

Din 2010, când înregistrase un profit de 5,8 milioane de lei, valoarea indicatorului a scăzut constant, până când, în 2014, s-a situat la 2,6 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe. Numărul de angajaţi a rămas aproximativ acelaşi, în jurul a 500 de salariaţi.

„Am înregistrat o creştere importantă a profitului, pentru că noi am anticipat majorarea preţului materiilor prime în 2016 şi am crescut încă de anul trecut preţul de vânzare a produselor noastre. În ultimii ani am mutat depozitul logistic al grupului Losan de la Valencia în România, astfel că am redus şi costurile de distribuţie. Ne-am crescut capacitatea de producţie şi am făcut noi recrutări de la începutul acestui an până acum. Suntem în conti­nuare în căutare de per­sonal, dar avem o mare problemă cu forţa de muncă, pentru că toată lumea migrează spre Anglia, Germania. Sperăm să reuşim o creştere a cifrei de afaceri de 7% anul acesta”, spune Georgiana Dea­conu, directorul financiar al Losan România.