Antreprenori locali: Producătorul Cafea Fortuna a ajuns la 35 mil. euro anul trecut

Autor: Mădălina Dediu Panaete 28.06.2016
Cafea Fortuna, cel mai mare jucător cu acţionariat românesc de pe piaţa cafelei, a avut anul trecut afaceri de 156 milioane de lei (35 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul precedent, acesta fiind al cincilea an consecutiv în care compania românească îşi majorează businessul.

„Evoluţia pozitivă, implicit a cifrei de afaceri, pe care o are compania în ultimii ani s-a datorat diversificării por­to­fo­liului de produse pe care le comercializăm, atât prin in­tro­du­cerea de produse noi, cât şi prin diver­sificarea gamei exis­ten­te“, a decla­rat Marius Babătă, general mana­ger al pro­du­că­to­rului de cafea care deţine o unitate de producţie în co­muna Dragomireşti (jud. Ilfov).

Cafea Fortuna este deţinută de antreprenorul Con­stan­tin Mo­roianu, un om de afaceri discret, care se luptă pe piaţa ca­fe­lei cu jucători cu prezenţă la nivel internaţional precum Nestlé (Nescafé), Jacobs Douwe Egberts Ro (importatorul ca­felei Jacobs, care s-a desprins din Mondelez) sau Strauss Cof­fee (Doncafé). De altfel, Cafea Fortuna este singura com­pa­nie românească din industria cafelei care are o pre­zenţă no­tabilă pe rafturile magazinelor şi în consumul total de cafea.